Skip to content

2 Sisters Food Group wil locatie in Wales sluiten

Het Britse voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group wil een fabriek voor kippenvlees in Llangefni in Wales sluiten.

2 Sisters Food Group premium

2 Sisters Food Group heeft al eerder gesneden in zijn Britse vestigingen en ook een aantal niet aan kip gerelateerde activiteiten afgestoten. Foto: Canva

Het Britse voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group wil een fabriek voor kippenvlees in Llangefni in Wales sluiten.

Daarmee zouden 730 werknemers op straat komen te staan. 2 Sisters Food Group, eigenaar van Storteboom, heeft al eerder gesneden in zijn Britse vestigingen en ook een aantal niet aan kip gerelateerde activiteiten afgestoten.

Onze producten kunnen elders efficiënter worden gemaakt

De Welsh fabriek verwerkt rond de 365.000 kippen per week en levert het vlees vooral aan zakelijke afnemers. 2 Sisters Food Group deelt daarbij mee dat het de fabriek in 2013 verkreeg na de overname van een groot deel van de Britse activiteiten van Vion Food Group. De vestiging is volgens het bedrijf nu echter niet langer levensvatbaar: “De kosten om hier te produceren zijn hoger en het zou grote investeringen vergen om de fabriek op gelijke hoogte te brengen met onze andere vestigingen. Onze producten kunnen elders efficiënter worden gemaakt. Dit is uiteraard erg teleurstellend voor onze medewerkers, maar het is onze plicht concurrerend te blijven”, aldus een verklaring.

Meer ontslagen bij foodbedrijven

In de Britse foodindustrie zijn de laatste tijd al duizenden ontslagen gevallen. Vorige week nog kondigde saladeproducent Bakkavor aan twee fabrieken te sluiten met 900 ontslagen. Eerder deelde Pilgrim UK mee twee varkensverwerkingsbedrijven met 700 banen, die het recent heeft overgenomen van Tulip UK, definitief te sluiten. De grote foodfabrikant Premier Foods sluit één van zijn fabrieken waarbij 300 banen verdwijnen, terwijl fruitbedrijf Orchard House Food failliet is gegaan met 600 ontslagen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin