2 Sisters ‘grootste producent welzijnskip in Europa’

25-10 | |
Een van de BCC-eisen is dat langzaam groeiende pluimveerassen worden gebruikt. - Foto: Lex Salverda
Een van de BCC-eisen is dat langzaam groeiende pluimveerassen worden gebruikt. - Foto: Lex Salverda

Bij het Britse 2 Sisters Food Group, eigenaar van Storteboom, voldoen meer dan 20% van de 10,5 miljoen kippen die wekelijks worden verwerkt aan de eisen van Better Chicken Commitment (BCC). 2 Sisters stelt daarmee de grootste producent in Europa te zijn van welzijnskip.

2 Sisters noemt het een belangrijke mijlpaal. De cijfers hebben betrekking op de activiteiten in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland en Polen. Het bedrijf wijst er ook op dat de BCC-eisen pas in 2026 verplicht worden. Daarbij gaat het onder meer om het voldoen aan alle wetten en andere regelgeving voor dierenwelzijn in de EU, een maximale dichtheid van 30 kg/m2, gebruik van pluimveerassen die langzamer groeien en het verstrekken van een verrijkte omgeving in de stallen.

De Nederlandse CEO Ronald Kers: “Dit is groot nieuws en een getuigenis van al het harde werk dat onze boeren, verwerkingsbedrijven en commerciële teams hiervoor hebben gedaan. We hebben nauw geluisterd naar onze klanten, die meer belang hechten aan dierenwelzijn. We produceren het hele gamma; biologisch, scharrel tot standaard, maar naarmate de jaren voortschrijden vragen meer en meer mensen om een hoger welzijn voor de dieren.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer