2 Sisters vindt 900 werkers in Europa

18-11-2021 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het Britse foodbedrijf 2 Sisters Food Group is er door de tijdelijke visaregeling in geslaagd 900 arbeidskrachten uit een reeks Europese landen aan te trekken.

Zij gaan vooral aan de slag bij kalkoenenleverancier Bernard Matthews die daardoor zo goed als zeker aan de vraag met de Kerstmis kan voldoen. Dat heeft eigenaar en bestuursvoorzitter Ranjit Singh Boparan laten weten.

Voldoende kalkoenen voor iedereen

“Met nog maar een paar weken tot Kerstmis is het erg mooi nieuws om te melden dat we goed op weg zijn om de arbeidstekorten op te vullen voor de enorme toename van het volume in deze tijd van het jaar. Onze teams hebben ongelofelijk hard gewerkt om de bijna 900 visa-aanvragen voor de seizoenkrachtenregeling aan te vragen en te verwerken. De eerste mensen worden de komende dagen verwacht. Dat betekent dat we vermoedelijk alle orders op tijd kunnen leveren en dat er voldoende kalkoenen zijn voor iedereen.” Volgens 2 Sisters komen de seizoenkrachten uit Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Wit-Rusland en Moldavië.

5.500 tijdelijke werkvisa

Boparan en de organisatie voor de pluimveesector British Poultry Council waarschuwden een paar weken geleden nog voor grote tekorten aan kalkoenen en andere vleesproducten voor de kersttafel. De regering in Londen gaf na die en andere noodkreten toe en stelde 5.500 tijdelijke visa beschikbaar voor werkers in de pluimveesector en de verwerkende vleesindustrie. Boparan: “We staan al snel klaar om de regering te bekritiseren, maar ze verdienen ook een compliment als ze het goed doen.”

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer