Doorgaan naar artikel

Saputo in de race voor overname Lion Dairy & Drinks

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: PA Media via ANP

Foto: PA Media via ANP

Saputo is in de race voor overname van het Australische Lion Dairy & Drinks. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Australische mededingingsautoriteit heeft aangekondigd.

De Canadese zuivelgigant wil de activiteiten, onder meer tien productielocaties en merken als Big M, Farmers Union en Dairy Farmers, overnemen van het Japanse Kirin.

Het is opvallend dat nu een Canadese partij de zuivelactiviteiten wil overnemen. Vorig jaar kondigde het Chinese Mengniu nog aan Lion Dairy & Drinks voor een bedrag van rond de € 370 miljoen te willen overnemen. De Australische overheid maakte vervolgens bekend de overname mogelijk te blokkeren, aangezien deze niet het nationaal belang van Australië zou zijn. Reden voor Mengniu en Kirin om de deal twee maanden geleden af te blazen.

Spanningen tussen China en Australië

Het is geen geheim dat de spanningen tussen China en Australië in de afgelopen jaren flink zijn opgelopen. Onder meer een verzoek van Australië tot onderzoek naar de herkomst van het coronavirus was tegen het zere been van China.

De mededeling van de mededingingsautoriteiten wil volgens The Australian Financial Review trouwens niet zeggen dat Saputo de enige overgebleven overnamekandidaat is. Zo wordt ook het Australische Bega Cheese nog genoemd.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin