Doorgaan naar artikel

Beyond Meat breidt R&D uit naar Azië

Beyond Meat opent volgend jaar in Shanghai een nieuw R&D-centrum.

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De Amerikaanse producent van vleesvervangers Beyond Meat opent volgend jaar in Shanghai een nieuw R&D-centrum.

Dat wordt de eerste R&D-locatie (research en development) buiten thuisland de Verenigde Staten. In het centrum zullen producten worden ontwikkeld voor consumenten in de Azië-Pacific regio. Azië is, naast Europa, een belangrijke groeimarkt voor Beyond Meat. Vorig jaar betrad het bedrijf de Chinese markt voor het eerst en opende het een fabriek in het land.

Voor klanten in Azië

‘Het nieuwe innovatiecentrum, in combinatie met verhoogde productiemogelijkheden via de Jiaxing-faciliteit, zal Beyond Meat in staat stellen om de snelheid en efficiëntie te verhogen waarmee het bedrijf gelokaliseerde producten op de markt kan brengen voor klanten in Azië’, aldus het bedrijf in een verklaring. Ook in Europa gebruikt de producent die aanpak. Zo ging het samenwerking aan met Zandbergen voor de productie van vleesvervangers in Nederland en bouwde het een eigen locatie, ook in Nederland. Hier worden producten gemaakt voor de Europese markt. In Europa is (nog) geen sprake van een R&D-faciliteit.

Beyond Meat op de beurs

Op de dag dat Beyond Meat het nieuws bekendmaakte, daalden de aandelen van het beursgenoteerde bedrijf in waarde. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat beleggers zorgen hebben over de winstgevendheid van het bedrijf en het lijkt of Beyond Meat de prioriteit ergens anders legt.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin