90% van de slagers bezorgd over toekomst

05-09 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

90% van de slagers maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van hun bedrijf.

Dat blijkt uit een peiling, die de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) onder haar leden heeft gehouden. Veel leden vragen zich af of zij vanwege de hoge inkoop- en energieprijzen hun bedrijf wel kunnen behouden of moeten besluiten om vroegtijdig te stoppen.

Hoge energieprijzen

De peiling laat zien dat de hoge energieprijzen en de gestegen inkoopprijzen voor vlees het meest drukken op de exploitatiebegroting van slagers. Op dit moment teert meer dan helft (53%) van de slagers in op het eigen vermogen. Omdat het probleem voor de langere termijn geldt, is de verwachting dat dit aandeel de komende tijd sterk zal stijgen. Zelfs gezonde bedrijven hebben het volgens de KNS steeds moeilijker en vinden het ondernemen lastiger.

De inkoopprijzen en vooral de energiekosten moeten snel dalen om zo de continuïteit te borgen, aldus de slagersorganisatie, die haar leden adviseert om goed te kijken naar mogelijkheden om kosten en energie te besparen, de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten en goed op de cijfers te (blijven) sturen.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Noordzij
Wendy Noordzij Freelance redacteur
Meer over


Beheer