A-ware en Cono verlagen hun melkprijs

03-02 | |
Kaaspakhuis Cono - Foto: Mark Pasveer
Kaaspakhuis Cono - Foto: Mark Pasveer

A-ware verlaagt de melkprijs van februari met € 5. Hierdoor komt de prijs voor traditionele melk uit op € 55,77 per 100 kilo. Melkveehouders die meedraaien in het ‘beter voor’-programma zien per 100 kilo melk nog € 61,34 op hun bankrekening terug.

Ook A-ware moet door de slechte actuele situatie op de zuivelmarkt een stap terug doen, maar ziet zelf dat de huidige prijsdaling in verhouding beperkt is. De prijsdaling komt voort uit een daling van de vetprijs. De eiwitprijs blijft in februari gelijk. De door Boerderij berekende melkprijs komt uit op € 55,54 per 100 kilo melk. Van deze melkprijs is de inhouding van 5 cent voor ZuivelNL in mindering gebracht.

De biologische melkprijs is vastgesteld op € 65,64 per 100 kilo melk. Dat is ten opzichte van januari een daling van € 4. In deze melkprijs zijn alle premies meegerekend, gebaseerd op de gemiddelde hoeveelheid melk geleverd door leveranciers.

Melkprijs Cono januari daalt € 1,86

Cono Kaasmakers maakt donderdag 2 februari bekend dat de melkprijs van januari met € 1,86 zakt tot € 54,35 per 100 kilo melk, inclusief de inhouding voor ZuivelNL. De zuivelverwerker betaalt melkveehouders die recht hebben op alle toeslagen een maximale melkprijs van € 58,85 uit. Cono verlaagt de melkprijs in januari, nadat deze vanaf juli stabiel bleef op € 56,21 per 100 kilo melk. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer