A-ware en Eko Holland verlagen hun melkprijs

07-03 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

A-ware verlaagt de melkprijs voor maart met € 5,25 en komt uit op € 50,29 per 100 kilo melk. Melkveehouders die in het ‘beter voor’-programma hun melk leveren kunnen inclusief alle toeslagen nog € 56,04 per 100 kilo melk op hun rekening verwachten.

De WP van maart komt uit op € 52,91 per 100 kilo. In deze gewogen werkelijke A-ware-melkprijs berekent de zuivelverwerker het werkelijk uitbetaalde melkgeld in de desbetreffende maand, gedeeld door het aantal geleverde kilo’s melk van alle melkstromen.

Biologische melkprijs A-ware daalt ook

De biologische melkprijs bedraagt in maart € 64,59 per 100 kilo melk. Ten opzichte van februari is dat een daling van € 1. Van de genoemde melkprijzen is 5,5 cent als bijdrage aan ZuivelNL in mindering gebracht.

Eko Holland verlaagt melkprijs licht

De biologische melkprijs van Eko Holland daalt met 75 cent in maart en komt uit op € 65. In totaal zakte de prijs sinds januari € 2. Melkveehouders die biologisch-dynamische melk leveren kunnen nog € 70 per 100 kilo melk verwachten. Dat is ook een daling van 75 cent ten opzichte van een maand eerder. Alle melkprijzen zijn exclusief btw.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer