Aanbod slachtkoeien nog steeds fors

Het aanbod van slachtkoeien blijft hoog. Op veemarkt Bunnik werden maandag 108 slachtkoeien aangevoerd. Dat zijn er 24 meer dan de week ervoor.

De luxe dieren blijven prijshoudend, maar juist de prijs van magere koeien staat al enige weken flink onder druk. Een slachtkoe van O-kwaliteit bracht in Bunnik € 2,35-€ 2,75 op, een daling van 5 cent. Vee&Logistiek vertaalde de moeizamere handel vorige week in een prijsdaling van 10 cent. Het aanbod is afkomstig van melkveehouders. Naast de fosfaatplanning en de ruwvoerpositie, is de financiële positie een belangrijke reden om strak te selecteren in de stal.

Minder aanbod door werkzaamheden

Door het warme weer en de werkzaamheden in het gras, zou het aanbod van uitgemolken koeien terug kunnen lopen. In de slachterijen en de vleeshandel is de vraag naar vlees weliswaar toegenomen na de zomer. Echter is het door coronaregels geen eenvoudige opgave om alles te verwerken. Met de warme dagen in het verschiet zal de vraag naar rundvlees wat teruglopen. Deze week is de vraag hoe groot het aanbod van melkkoeien uitvalt. Zakt het aanbod, dan zijn stabiele prijzen het hoogst haalbare.

Prognose: prijzen onder druk.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.