Aanhoudende vraag naar bijproducten

09-11 | |
Foto: Michel Zoeter
Foto: Michel Zoeter

De vraag naar bijproducten blijft groot, terwijl in het aanbod niet veel verlichting wordt verwacht. Van de droge kuilmais moet meer kilogrammen worden gevoerd, wat uiteindelijk in het voorjaar voor tekorten zou kunnen leiden.

Dat houdt de vraag naar aanvulling van het basisrantsoen groot. Toch blijven veel prijzen op een stabiel niveau deze week.

Vierde notering perspulp

Het goede nieuws is dat een vierde notering verkoop perspulp is gestart. De basisprijs is vastgesteld op € 2,85 per procent drogestof. Dit is het gevolg van goede weersomstandigheden, waardoor suikerbieten nog flink konden groeien. De verkoop van perspulp startte maandag en gaat door zolang de voorraad strekt. Het aanbod van bierbostel verandert nauwelijks, terwijl de vraag naar het product groot is. Bij veel melkveehouders eiwit de grootste beperkende factor in het rantsoen. De beschikbaarheid van aardappelsnippers blijft terughoudend, terwijl enkele leveranciers meer aanbod zien komen van aardappelstoomschillen. Maar blijft ruimte beperkt en wordt nog niet vertaald in een lagere prijs voor het product.

Gestage handel ruwvoer

De handel in ruwvoer loopt door. Er is vraag naar stro en gedorst hooi. Het resulteert in hoge prijzen en dat blijft naar verwachting zo. De vraag naar mais is op het moment wat rustiger, maar die handel komt meestal in het vroege voorjaar op gang. Hooi is nauwelijks te krijgen.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer