Skip to content

Aanhoudingen in witwaszaak, Jumbo-baas Van Eerd verhoord

Jumbo-topman Frits van Eerd is een van de personen die wordt gehoord in een omvangrijk witwasonderzoek dat plaatsvindt.

Donkere wolken boven Jumbo nu er een inval is gedaan bij het hoofdkantoor in Veghel. - Foto: ANP

Donkere wolken boven Jumbo nu er een inval is gedaan bij het hoofdkantoor in Veghel. - Foto: ANP

Jumbo-topman Frits van Eerd is een van de personen die wordt gehoord in een omvangrijk witwasonderzoek dat plaatsvindt.

Dinsdagmiddag bevestigde het supermarktbedrijf dat in het kader van het onderzoek vragen aan hem worden gesteld. Jumbo zegt verder te hebben begrepen dat het onderzoek van de FIOD zich niet richt op het supermarktbedrijf.

Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek door onder meer de FIOD en het Functioneel Parket Noord-Nederland. Invallen vonden plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, maar ook op plaatsen in Groningen en Drenthe.

Ook zou er een inval zijn gedaan bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Het bedrijf doet op dit moment verder geen mededelingen over de kwestie.

Witwassen van geld en goederen

Een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze (Dr.) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen. Hij zou hoofdverdachte zijn in de zaak. Volgens het Brabants Dagblad gaat het om een man uit Gasteren, waar ook een inval zou zijn gedaan. Hij zou actief zijn als teammanager binnen de motorracerij en in het verleden ploegleider van het door Frits van Eerd gesponsorde Jumbo TvE MX-team.

Behalve de hoofdverdachte zitten nog acht personen vast. De verdachten zitten in beperkingen, zegt de OM-woordvoerster. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hoewel Jumbo zegt dat met Van Eerd wordt gesproken, is niet duidelijk of hij ook een van de verdachten is. Het Openbaar Ministerie wilde daar dinsdagmiddag, ook na de verklaring van Jumbo, geen mededelingen over doen.

Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport, aldus het OM. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel. De hoofdverdachte wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten worden verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij de fraude.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin