Doorgaan naar artikel

Aantal bijproducten gestegen in prijs

Foto: Hans Banus premium

Foto: Hans Banus

Het hoge prijsniveau waarop de bijproductenmarkt zich beweegt, blijft voorlopig nog wel bestaan.

December staat voor de deur, en dat is doorgaans een maand met een krapper aanbod. Vooralsnog lijkt de rundveehouderij niet direct te maken krijgen met kortingen, zoals dat in de varkenshouderij het geval is de komende tijd. Maar leveranciers hebben zeker een uitdaging om alle producten te kunnen leveren, al was het alleen al om de logistiekproblemen op het moment. Aardappelpersvezels zijn € 2 gestegen in prijs en komen uit op € 39,50 per ton. De prijs van bierbostel laat tevens een stijging zien, 10 cent per procent droge stof.

Snippers duurder

Aardappelsnippers stijgen na lange tijd € 2 in prijs door een krap aanbod. Het aanbod van stoomschillen wordt iets ruimer, maar dat oplopende aanbod is snel weer weg. Klanten willen wat meer kopen om een voorraad aan te leggen voor de kerst. Tarwegistconcentraten blijven nu gelijk in prijs, maar gezien het prijsniveau van tarwe en de vlotte vraag is het wachten op een volgende prijsverhoging.

Rustige handel ruwvoer

In de ruwvoerhandel is het rustig. De handel in snijmais moet nog op gang komen. Prijzen gaan tot € 70 per ton, maar er is nauwelijks handel. Hooi is zeer weinig gevraagd. De strohandel loopt goed door. De prijzen zijn nog stabiel, maar met een tendens richting stijgen door onder andere sterk oplopende brandstofprijzen. Het blijft kortom een krappe markt met stijgende prijzen.

Prognose: krap aanbod stuwt prijzen verder omhoog.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin