Doorgaan naar artikel

Aantal coronabesmettingen bij Westvlees loopt op

Dier
Nieuws
De slachterij van Westvlees in Westrozebeke. - Foto: ANP

De slachterij van Westvlees in Westrozebeke. - Foto: ANP

Het aantal bekende coronabesmettingen onder personeel van het Belgische vleesbedrijf Westvlees is opgelopen tot 67.

Inmiddels zijn ongeveer 250 medewerkers getest, maar op het moment dat het virus zich begon te verspreiden werkten er zo’n 650 mensen op de snijafdeling. De burgemeesters uit de regio hebben besloten dat het bedrijf open mag blijven, maar dat besmette medewerkers in strikte quarantaine moeten blijven.

Geen sluiting Westvlees

Een deel van de besmette werknemers komt uit de regio zelf, maar ook zijn er mensen uit Wallonië en uit Frankrijk. De vestiging van Westvlees in Westrozebeke, onderdeel van de Belgian Pork Group, ligt op nog geen 20 kilometer van de Franse grens. Burgemeester Francesco Vanderjeugd van de gemeente Staden, waartoe Westrozebeke behoort, vindt sluiting van het vleesbedrijf te ver gaan. ‘’We moeten het hoofd koel houden, en niet aan overshooting doen. Testen is op dit moment belangrijker dan de boeken toe te doen.” De betrokken snijafdeling is wel gesloten, en dat is voor Vanderjeugd momenteel voldoende.

Extra voorzorgsmaatregelen

Manuel Goderis, productmanager bij Westvlees, zegt in dagblad de Standaard dat het bedrijf nog bekijkt of er extra voorzorgsmaatregelen nodig zijn. ‘’We hebben al heel wat gedaan. Bij wie binnenkomt, wordt de temperatuur gemeten. Iedereen draagt een mondmasker. Maar het is mogelijk dat collega’s van verschillende afdelingen carpoolen naar het werk. We bekijken of we op dat punt ook strenger kunnen zijn.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin