Aantal kalveren stijgt, prijs onder druk

16-08 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

In de kalverhandel blijven de prijzen onder druk. Integraties zien hun vleesverkopen rustig verlopen en er zijn niet al; te veel plekken beschikbaar op het moment. Zij willen de kalverprijzen nog wat verder laten zakken dan waar deze op het moment op staan. Op de kalvermarkt in Purmerend bleven noteringen weliswaar over de hele linie gelijk, maar de dieren werden moeizamer verkocht volgens de noteringscommissie.

Daarom is in het verschil voor zwartbonte dieren een verlaging van € 10 afgegeven en voor Belgisch Blauwe dieren € 15. Met een groter aanbod lijken de integraties wat meer grip te krijgen op de noteringen.

Meer Duitse kalveren

Ook in Duitsland, belangrijkste leverancier van kalveren in ons land, lijkt een prijsverlaging van € 10 mogelijk te zijn voor deze week. Ook in dat land is het aanbod gegroeid en hapert de vraag naar dieren. In de verkopende handel is het gevoel juist dat, ondanks rustige handel, prijzen niet veel verder zakken. De kalveren die nu worden opgezet, zijn slachtrijp in een tijd dat de vraag naar kalfsvlees weer vriendelijker is. Ook zijn opbrengstprijzen, die doorgaans in de zomerperiode wegzakken, dit jaar op een stabiel prijsniveau gebleven. Ook de komende week zal dit beeld in de kalverhandel te zien zijn, met druk op de prijzen.

 

Prognose: licht dalende tot gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer