Doorgaan naar artikel

Aantal slachtingen sluit niet aan bij vraag naar rundvlees

Het aantal runderslachtingen ligt nog steeds zo’n 15% hoger dan een jaar eerder. - Foto: Koos Groenewold premium

Het aantal runderslachtingen ligt nog steeds zo’n 15% hoger dan een jaar eerder. - Foto: Koos Groenewold

Slachterijen krijgen flink wat aanvoer van slachtdieren te verwerken. Het aantal slachtingen blijft nog steeds zo’n 15% hoger te liggen dan een jaar eerder. Dat sluit op het moment niet aan bij de vraag naar rundvlees.

Daarbij komt dat slachterijen te maken hebben met vrije dagen in de komende weken, waardoor de slachtcapaciteit niet optimaal is. Dat geeft wat extra prijsdruk in de komende weken.

Ook in de ons omringende landen verloopt de vleeshandel rustig. In Duitsland staat de markt voor slachtstieren onder druk, waardoor deze prijzen wat stappen naar beneden hebben gezet.

De markt voor slachtkoeien lijkt wat meer in evenwicht te zijn. Voor Nederland houdt het relatief hoge aanbod de komende weken aan. Dat betekent dat prijzen voor slachtkoeien in het meest gunstigste geval stabiel blijven.

Slachtkoe in Leeuwarden zakt 5 cent in prijs

De prijzen van slachtkoeien staan deze week onder druk. Op de veemarkt in Leeuwarden zakt de onderkant van de notering van O- kwaliteit met 5 cent in prijs. Mindere kwaliteiten slachtkoeien zakken in zijn geheel 5 cent. Een koe van O-kwaliteit komt na deze daling uit op € 4,15 tot € 4,65 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod was niet overdreven groot, maar de handel op de veemarkt verloopt rustig.

Prognose: maximaal gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin