Aantrekkende vraag naar afdek voor maiskuil

29-09 | |
Lossen van aardappelpersvezels. - Foto: Ronald Hissink
Lossen van aardappelpersvezels. - Foto: Ronald Hissink

Deze week komt wat rust in de markt voor bijproducten. De vraag neemt over de hele linie af, waardoor de prijzen deze week stabiliseren.

Het oogsten van mais is in volle gang. Op veel plekken is de mais door het goede weer van de afgelopen weken goed afgerijpt. Op het moment is er nog weinig handel in snijmais. Prijzen schommelen tussen € 1,60 tot € 1,70 per % drogestof.

De vraag naar aardappelproducten is goed. Veel bedrijven gebruiken aardappelpersvezels om de gekuilde mais af te dekken. Dat is zeker tot eind oktober het beeld. Daarna valt die vraag weer terug. Aardappelstoomschillen en snippers zijn niet heel ruim beschikbaar, maar past bij de huidige vraag naar het product. Deze producten worden ook wel gebruikt als afdek van maiskuilen. Tarwegistconcentraten blijven deze week gelijk in prijs, na een aantal prijsverhogingen. Door de gestegen prijs van bierbostel, viel de vraag naar het product weg. Daartegenover staat een kleiner brouwvolume, waardoor een evenwicht in de markt zit.

Rustige handel weidehooi

In weidehooi is er nauwelijks handel. Vanuit de paardenhouderij is er vraag, maar de weidehooi moet van zeer goede kwaliteit zijn.

Grote range stroprijzen

De handel in stro is rustig met prijzen die gelijk blijven. Het aanbod van stro is er wel, maar er zijn kwaliteitsverschillen. De komende weken staan in het teken van de maisoogst en is de vraag naar bijproducten rustig. De prijzen blijven stabiel.

Prognose: stabiele prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer overBeheer