Aanvoer slachtkoeien zakt verder

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Het was een rustige bedoening op de veemarkt in Bunnik. Er werden 61 slachtkoeien aangevoerd.

Dat waren er 28 minder dan op de marktdag een week eerder. De handel was rustig en de prijzen bleven gelijk in Bunnik. Een koe van O-kwaliteit blijft op € 2,606 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht. Ook Vee&Logistiek hield afgelopen vrijdag 23 april de prijzen voor het verhandelde vee onveranderd.

Aanbod neemt verder af

Al een aantal weken is er een zekere balans in de handel. Doordat veel melkveehouders in deze tijd het land op gaan, is men minder bezig met het selecteren van vee en neemt het aanbod verder af. Door de gebroken slachtweek wordt het kleinere aanbod enigszins opgevangen en blijven de prijzen gelijk. Maar of de week erop ook stabiele prijzen genoteerd kunnen worden, is maar de vraag. Toch blijft de rem erop zolang er geen horeca open mag. De aangekondigde versoepelingen vanaf woensdag 28 april gelden voor terrassen tot 18 uur ’s avonds, wat voor foodservice niet echte verlichting brengt. Hiervoor zijn echt volgende stappen nodig. En blijven we afhankelijk van wat regeringen in de andere Europese landen rondom corona besluiten.

Prognose: minimaal stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.