Aardappelnoteringen komen niet van de plek

12-09 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Fysieke aardappelnoteringen blijven onveranderd. PotatoNL houdt de notering voor fritesgeschikte aardappelen (categorie 1) gelijk op € 20,50 tot € 26,50 per 100 kilo.

Voor de categorie 2 notering wordt iets hoger genoteerd op € 26 tot € 27, maar over het algemeen is er weinig verandering op de markt.

Meer aanbod

Er is wat meer aanbod. Dat kan komen omdat sommige telers liever nu € 25 pakken dan dat ze de aardappelen met hoge bewaarkosten inschuren. Maar de druk is niet groot genoeg dat het is terug te zien in de prijzen.

Het Belgische Belgapom en Duitse Reka noteerden eind vorige week onveranderd voor vroege aardappelen.

De neerslag van afgelopen week was welkom na de zeer droge en hete zomermaanden. De regenbuien waren wel zeer wisselvallig. Op sommige plekken in het zuiden van het land is tussen 100 en 150 millimeter regen gevallen, waardoor met kraantjes sleuven zijn gegraven om het water van het land te krijgen. Enkele kilometers verderop viel 20 millimeter, waardoor de schade in de gewassen zeer regionaal is.

De termijnmarkt staat iets onder druk en beweegt 12 september rond € 26,50 per 100 kilo voor het april 2023-contract. Vrijdag sloot deze notering met € 27,60.

Prognose: aardappelprijs op hoog niveau.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer