Doorgaan naar artikel

Aardappelprijzen blijven laag

Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

De prijzen voor fritesaardappelen blijven op een laag niveau, omdat er nog geen oplossing is gevonden om het overschot aan aardappelen weg te werken.

Telers weten niet wat eventueel vanuit de overheid gaat komen en zijn ondertussen druk met landwerk. De afzet voor fritesaardappelen is zeer slecht. Er gaat nauwelijks wat weg. Voor consumptieaardappelen moet de afzet na de paasdagen nog wat meer op gang komen. Dat is niet anders dan andere jaren. De vraag van verschillende Europese landen was na de hamsterweken in maart wat stiller. De hoop is dat de voorraad deels is weggewerkt en de vraag weer gaat komen.

Export- en fritesaardappelen

Het prijsniveau voor exportaardappelen ligt rond € 3 per 100 kilo. Voor fritesaardappelen is er eigenlijk geen prijs en als er wat weggaat, is het voor veevoerprijzen rond € 1,50 per 100 kilo. PotatoNL houdt de noteringen deze week dan ook stabiel voor categorie 1 op € 1,50 tot € 2,50 per 100 kilo. Het prijsniveau is voornamelijk gebaseerd op alternatieve afzet zoals veevoer en vlokken.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Annet Smale

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin