AB Texel neemt agrarisch transport Van Leendert over

Transportbedrijf AB Texel neemt per 1 maart de activiteiten op het gebied van agrarische transport van Van Leendert over.

Dat maakt AB Texel bekend op haar website. Met de overname verkrijgt AB Texel een basis in een agrarische gebieden dichtbij teeltgebieden in Duitsland, Frankrijk en België. De activiteiten van Van Leendert Milieu blijven buiten de overname, de overname betreft de gehele activiteit agrarisch transport, Van Leendert Transport.

Agrarische losgestorte producten

Het Limburgse Van Leendert Transport vervoert agrarische losgestorte producten, waaronder aardappelen en verse groenten als erwten, bonen en wortelen, door Nederland, België en Duitsland. Ook vervoert het bedrijf vloeibare diervoeders. Het bedrijf heeft 47 medewerkers in dienst en een wagenpark van 32 trekkende eenheden en 120 getrokken eenheden.

Eric van Leendert, directeur en eigenaar van Van Leendert, licht toe: “Veranderende marktomstandigheden en het ontbreken van opvolging hebben tot deze stap geleid. Mededirecteur en -eigenaar Marleen van Leendert vult aan: “Continuïteit voor onze medewerkers en klanten staat bij ons voorop. We hebben dan ook gezocht naar een solide partner in het agrarisch transport.”

Efficiency verbeteren

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Van Leendert en AB Texel rijden voor een deel voor dezelfde klanten. Door de versterking van ons netwerk kunnen we onze efficiency verbeteren en de dienstverlening naar onze klanten verder optimaliseren. Niet alleen in het aardappeltransport, maar ook in het transport van andere agrarische producten als groentes.”

Sinds de fusie van AB Texel, Butter Group en A-Ware Logistics in 2015 ston AB Texel Group niet stil. Verschillende overnames, waaronder die van DML, Landjuweel, drie Zeeuwse transportbedrijven en een Belgisch bedrijf, vonden plaats.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.