Doorgaan naar artikel

ABZ De Samenwerking neemt voerbedrijf Klein Hekkelder over

Foto: Twan Wiermans

Foto: Twan Wiermans

ABZ De Samenwerking heeft voerbedrijf Klein Hekkelder uit Voorst (Gld.) per 4 september overgenomen.

Door de bundeling van krachten ontstaat volgens ABZ een organisatie met een afzet van ruim 800.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren en alle regio’s van Nederland.

Beide partijen kennen elkaar goed. Klein Hekkelder werkt al sinds 2018 intensief samen met Bosgoed Diervoeders uit Wilp-Achterhoek, zowel op het gebied van kennis van diervoeding als uitruil van productie. Bosgoed Diervoeders ging begin 2022 samen met ABZ De Samenwerking. De samenwerking met Klein Hekkelder is daarbij gecontinueerd.

De voerfabriek in Voorst is goed voor een productievolume van zo’n 13.000 ton. Het gaat hier om non-GMO voeders voor herkauwers. De overige voeders die klanten van Klein Hekkelder ontvingen, werden al geproduceerd door ABZ De Samenwerking.

Grond en gebouwen overgenomen

In tegenstelling tot de overname van Bosgoed Diervoeders, heeft ABZ De Samenwerking bij de overname van Klein Hekkelder wel grond en gebouwen overgenomen. Eind dit jaar stopt de productie in Wilp-Achterhoek. Voor wat betreft de productie in Voorst is dat nog de vraag, zo licht algemeen directeur van ABZ De Samenwerking, Marcel Roordink, toe. Duidelijk is wel dat de winkelactiviteit en zakgoeduitgifte van Bosgoed Diervoeders dit najaar worden samengevoegd met de activiteiten van Klein Hekkelder en vanuit de locatie in Voorst doorgaan.

Verder blijft de fabriek in het buurtschap Klein Amsterdam, gemeente Voorst, voorlopig gericht op de productie van non-GMO voeders voor herkauwers. Daarmee is het een van de kleinste productielocaties van ABZ De Samenwerking. Alleen de proefvoerfabriek in Leusden is volgens Roordink kleiner. Verder beschikt de coöperatie over grotere productielocaties in Nijkerk, Eindhoven, Haastrecht, Stroobos en Markelo.

Naast de synergievoordelen verandert er door de acquisitie volgens ABZ De Samenwerking voor de klanten van Klein Hekkelder niet veel. Zo blijft Klein Hekkelder in eerste instantie verder gaan onder haar eigen naam. Ook de huidige directeur, Henk van den Brink, blijft beschikbaar voor klanten.

Lees meer over

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin