ABZ Diervoeding neemt voeractiviteiten H.W. Koning over

02-12-2019 | |
-

ABZ Diervoeding neemt de veevoeractiviteiten van Fa. H.W. Koning uit Winsum (Friesland) over. Toenemende regeldruk in de veehouderij en het ontbreken van bedrijfsopvolging heeft Fa. H.W. Koning doen besluiten een stapje terug te doen.

Firma Koning nam het veevoer al af van ABZ Diervoeding in Stroobos (Friesland) en leverde het aan zijn klanten. Deze samenwerking begon 50 jaar geleden met het toenmalige Sikma Veevoeders. Volgens Marcel Roordink, directeur van ABZ Diervoeding, gaat het om zo’n dertig tot zestig grote melkveebedrijven in Friesland die voeders van de firma Koning ontvangen en ze vanaf 2 december krijgen van ABZ Diervoeding. “Een interessante markt voor ons”, aldus Roordink.

Per 2 december heeft Koning alle activiteiten met betrekking tot mengvoeders, enkelvoudige voeders, ruwvoeders en kunstmeststoffen en bijbehorende advisering overgedragen aan ABZ Diervoeding.

ABZ Diervoeding open voor groei via overnames en fusies

Directeur Marcel Roordink liet onlangs in een interview met Boerderij nog weten dat ABZ Diervoeding openstaat voor overnames en fusies: “We moeten deels groeien op eigen kracht, dus met nieuwe klanten, en deels zal dat door overnames en fusies gaan. De consolidatie gaat door. Je kunt niet voorspellen hoe dat gaat, maar natuurlijk staan wij daarvoor open.”

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer