Doorgaan naar artikel

ACM: Plukon mag CFG en delen van Frisia overnemen

Foto: ANP

Foto: ANP

Plukon Food Group mag CFG Holding, CFG Poultry, Cuparius Coldstore. en bepaalde activa en contracten van Frisia Food Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 29 september 2020 besloten.

De ACM benoemt Plukon als een ‘voorname speler in de Nederlandse pluimveesector. Gebleken is ook dat Plukon concurreert met andere sterke Nederlandse én buitenlandse spelers. Na de overname blijven deze concurrenten voor voldoende concurrentiedruk zorgen op Plukon. De overname beperkt daarom niet de mededinging, stelt de toezichthouder vast.

Meer overnames door Plukon

Plukon is dit jaar op het overnamepad. Begin dit jaar kocht Plukon al de groenteverwerker Fresh Care Convenience en werd de Spaanse branchegenoot VMR overgenomen. Plukon en Optibrut sloten begin september een principeovereenkomst voor de overname van 51% van de aandelen in de Duitse broederij Optibrut.

De overname van Optibrut in Nordhorn en de andere overnames passen bij de ambitie van de foodgigant om verregaand te investeren in de kwaliteit van de kipketens. In 2019 haalde Plukon een omzet van € 1,8 miljard en werden wekelijks ongeveer 9 miljoen kippen geslacht en verwerkt in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Polen.

Beheer
WP Admin