ACM: VanDrie mag branchegenoot Van Dam overnemen

19-08-2021 | |
In maart besloot ACM dat er een vergunning nodig is voor de overname van Van Dam door VanDrie.  - Foto: ANP / ANP XTRA / Jerry Lampen
In maart besloot ACM dat er een vergunning nodig is voor de overname van Van Dam door VanDrie. - Foto: ANP / ANP XTRA / Jerry Lampen

Vleesproducent VanDrie Group mag branchegenoot Van Dam Beheer overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft goedkeuring gegeven voor de overname van de Nederlandse activiteiten van Van Dam door VanDrie.

De activiteiten buiten Nederland worden door de familie Van Dam zelfstandig voortgezet.

De ondernemingen hebben de voorgenomen overname in december 2020 gemeld aan ACM. De gedachte van de twee bedrijven was dat dit zou volstaan. In maart 2021 besloot ACM echter dat er een vergunning nodig is voor deze overname. Als reden wordt genoemd dat de overname mogelijk een negatieve invloed heeft op de concurrentie binnen de kalfsvleessector. Nu heeft de autoriteit echter besloten dat de overname mag plaatsvinden.

Familiebedrijven

A.J. van Dam Beheer handelt in kalveren en laat kalveren op contract afmesten. Het bedrijf is in 1979 gestart door de familie Van Dam. Het bedrijf realiseert een omzet van € 120 miljoen en heeft 14 medewerkers. De VanDrie Group maakt producten van kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Dit bedrijf haalt een omzet van € 2,4 miljard en er werken ongeveer 2.600 mensen. De bedrijven verwachten een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en visie op de markt.

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer