Acomo maakt meer omzet en winst in eerste halfjaar

28-07-2020 | Laatste update op 09-02 | |
Foto: Canva/Pakhnyushchyy
Foto: Canva/Pakhnyushchyy

Acomo, handelsonderneming in voedingsingrediënten, specerijen, noten, eetbare zaden en thee, maakt in het eerste halfjaar meer winst en omzet.

De omzet steeg met 3,1% tot € 356,8 miljoen en de nettowinst met 3,3% tot € 16,3 miljoen. Ook de ebitda, het resultaat voor rente, belastingen en afschrijving, zag een groei, van 3,4%.

Druk op divisies die afhankelijk zijn van foodservice

De resultaten verbeterden ondanks het coronavirus, waardoor de vraag in de foodservice vanaf maart onder druk stond.

De prestaties van de divisies die voor een groot deel afhankelijk zijn van de foodservice bleven achter bij die van vorig jaar. Dit was vooral het geval in het notensegment en in bepaalde onderdelen van het segment eetbare zaden.

De vraag naar maanzaad was bijvoorbeeld al erg laag en kwam nog verder onder druk te staan door Covid-19. Volgens het bedrijf was de vraag naar producten over het algemeen wel onverminderd sterk.

Goede beschikbaarheid door goede oogsten

De beschikbaarheid van producten in de diverse landen van oorsprong bleef op peil dankzij goede oogsten. Sommige productiefaciliteiten hadden wel te maken met lockdowns en een vertraging in het transport van goederen.

Acomo (Amsterdam Commodities) heeft locaties in onder andere Rotterdam, Maasdijk, Fargo (VS) en Hamburg. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs Euronext Amsterdam.

KloostermanBeheer