Skip to content

Activisten willen breuk Cargill en Ahold

Updated on:
Business
Nieuws
Hoofdkantoor Ahold Delhaize. Foto: ANP

Hoofdkantoor Ahold Delhaize. Foto: ANP

Milieuactivisten roepen woensdag 8 april tijdens de aandeelhoudersvergadering supermarktconcern Ahold Delhaize op de banden met samenwerkingspartner Cargill te verbreken.

Volgens milieugroepen Animal Rebellion, Extinction Rebellion en Climate Save Movement is het Amerikaanse Cargill het meeste destructieve agro-industriële bedrijf ter wereld.

Samenwerking met Cargill staken

Ahold Delhaize moet zijn samenwerking met Cargill staken totdat het concern stopt met het ontbossen van de Amazone voor de veehouderij, stellen de activisten. Zij benadrukken dat het behoud van het regenwoud van groot belang is voor het klimaat. Daarnaast draagt ontbossing in belangrijke mate bij aan de uitbraak van infectieziektes, zeggen de milieugroepen. Verder zouden aan de cacaoproductie van Cargill nog steeds kindslaven te pas komen.

Ahold medeplichtig

“Ahold Delhaize heeft de macht om Cargill te stoppen. De voortdurende inactiviteit maakt Ahold medeplichtig aan de misdrijven van Cargill”, betogen de activisten. Ahold heeft in 2010 een akkoord getekend om ontbossing tegen te gaan, aldus de milieu-organisaties.

De milieugroepen zullen in beperkte aantallen op woensdagmiddag aanwezig zijn naast het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, waar honderd Ahold Delhaize-aandeelhouders bij elkaar zullen komen. De rest van de actie verloopt vanwege het coronavirus via Facebook en Twitter.

Snel delen

Afbeelding
Stefan Essink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin