Activisten willen Britse melkvoorziening verstoren

05-09 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Animal Rebellion, een veganistische afsplitsing van de milieugroep Extinction Rebellion, wil deze maand de Britse melkvoorziening ‘drastisch verstoren’.

De groep is onder meer van plan de zuivelafdeling in een reeks grote supermarkten te blokkeren. Animal Rebellion wil dat de regering in Londen zo snel mogelijk met een transitieplan naar plantaardige voeding komt en ook gronden die als weide in gebruik zijn weer teruggeeft aan de natuur.

Plantaardige toekomst

“Miljoenen consumenten zullen niet in staat zijn om dierlijke melk te kopen. We proberen al maanden via alle geschikte kanalen om met de regering in gesprek te komen over een wetenschappelijke consensus voor een transitie naar een plantaardige toekomst, maar ze hebben ervoor gekozen ons te negeren”, zegt de groep in een verklaring.

Om de burger voor te bereiden, heeft Animal Rebellion de acties van te voren aangekondigd. “We bieden onze verontschuldigingen aan voor de problemen die we midden in de crisis over de kosten van levensonderhoud veroorzaken, maar de regering slaapwandelt ieder van ons in armoede, ellende en klimaat- en ecologische instorting. We kunnen niet aan de kant blijven zitten en dit laten gebeuren.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer