Adisseo koopt voeradditievenbedrijf Framelco

Bluestar Adisseo Company gaat de Framelco Group in Raamsdonsk overnemen. Framelco is een Nederlandse producent van additieven voor diervoeders.

De overname is onderdeel van Adisseo’s strategie om de groei in gespecialiseerde voer-additieven te bevorderen. Het Franse bedrijf is onderdeel van het Chinese bedrijf Bluestar en wil een van de wereldleiders op het gebied van dergelijke specialiteiten worden. De overname zal Adisseo’s positie op het veelbelovende en specifieke marktsegment ‘Health by Nutrition’ versterken, stelt het bedrijf in de aankondiging.

Nederlands familiebedrijf

Framelco is een internationaal actief familiebedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en opereert vanuit drie productielocaties in Nederland, Spanje en Thailand. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n € 30 miljoen per jaar. Het merendeel van deze omzet wordt behaald met de verkoop van glyceriden (kort en midden ketenige vetzuren) die ingezet worden ter behoud van diergezondheid en van lysolecithinen, een additief ter bevordering van de vertering.

Volgens de bedrijven is het productassortiment van Framelco in combinatie met zijn technologieën, markten en diergroepen in hoge mate complementair met die van Adisseo. Door krachten te bundelen, kan de combinatie geïntegreerde oplossingen aanbieden. Ze bieden toegevoegde waarde voor klanten die het gebruik van antibiotica willen terugdringen en de natuurlijke weerstand van dieren willen bevorderen.

Chinees moederbedrijf

Adisseo is een van de wereldleiders op het gebied van voedingsadditieven. De groep heeft tien onderzoekcentra en productielocaties in Europa, Verenigde Staten en China. Adisseo heeft 2.250 werknemers en klanten in meer dan 110 verschillende landen. In 2019 had Adisseo een omzet van ruim € 1,4 miljard. Adisseo is een van de belangrijkste dochterondernemingen van het Chinese National Bluestar, met 21.000 werknemers en een omzet van $ 6,8 miljard.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.