Doorgaan naar artikel

ADM breidt wederom gezondheidstak uit

Geüpdatet op:
Business
Bedrijven
Nieuws
Met de overname verbreedt ADM zijn portfolio van gezondheids- en welzijnsproducten. - Foto: Canva premium

Met de overname verbreedt ADM zijn portfolio van gezondheids- en welzijnsproducten. - Foto: Canva

Voedingsconcern ADM neemt Deerland Probiotica & Enzymen over. Het concern speelt daarmee in op de wereldwijd snelgroeiende vraag van naar producten op het gebied van gezondheid en welzijn.

Het is de laatste in een reeks investeringen op dit terrein. Met deze overname verbreedt ADM zijn portfolio van gezondheids- en welzijnsproducten, verklaart het bedrijf. De jaarlijkse omzet in deze tak wordt volgens ADM meer dan $ 500 miljoen (circa € 432 miljoen).

“Het microbioom vertegenwoordigt een van onze zes strategische groeiplatforms”, zegt voorzitter en CEO Juan Luciano. “En met een wereldwijde vraag naar gezondheids- en welzijnsproducten die wordt geschat op meer dan $ 775 miljard (€ 671 miljard, red.), betekent deze investering een belangrijke stap voorwaarts voor ADM.”

Pro- en prebiotica

Deerland Probiotics & Enzymes produceert in de VS en Europa pro- en prebiotica en enzymtechnologie, die wereldwijd wordt verkocht. Deerland Probiotics & Enzymes heeft 12 merkproductlijnen die klanten bedienen op gebieden als spijsvertering, immuunsysteem, voedselintolerantie, sportvoeding, celherstel en cardiovasculaire gezondheid.

” Dat past perfect in ons groeiende portfolio van functionele ingrediënten en oplossingen voor gezondheidsbewuste consumenten”, licht Luciano toe. “We verwachten dat de toevoeging van Deerland onze gezondheids- en welzijnsactiviteiten en de groei in onze Nutrition-divisie ondersteunt.”

De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, wordt naar verwachting in de komende weken afgerond. Als dat gebeurt, stappen de pakweg 320 medewerkers van Deerland over naar ADM.

Snel delen

Petra Vos
Petra Vos

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin