Doorgaan naar artikel

ADM en LG Chem gaan samenwerken in bioplastic

Het Amerikaanse voedings- en handelsbedrijf ADM gaat samenwerken met het Zuid-Koreaanse chemiebedrijf LG Chem in de productie van plantaardige plastics, die onder andere gebruikt worden voor verpakkingen. De bedrijven willen met de samenwerking inspelen op de transitie van fossiele naar plantaardige grondstoffen.

Het hoofdkantoor van ADM in de VS is gevestigd in Decatur in in de staat Illinois. -Foto: ADM premium

Het hoofdkantoor van ADM in de VS is gevestigd in Decatur in in de staat Illinois. -Foto: ADM

Het Amerikaanse voedings- en handelsbedrijf ADM gaat samenwerken met het Zuid-Koreaanse chemiebedrijf LG Chem in de productie van plantaardige plastics, die onder andere gebruikt worden voor verpakkingen. De bedrijven willen met de samenwerking inspelen op de transitie van fossiele naar plantaardige grondstoffen.

ADM en LG Chem willen twee joint ventures oprichten. Bij het ene gezamenlijke bedrijf krijgt ADM een meerderheid van de aandelen en bij de andere joint venture krijgt LG Chem een meerderheidsbelang. De productielocaties van beide joint ventures worden gevestigd in Decatur in de staat Illinois, waar ook het Amerikaanse hoofdkantoor van ADM is gevestigd.

GreenWise Lactic

De eerste joint venture is GreenWise Lactic gedoopt. Dit bedrijf gaat jaarlijks maximaal 150.000 ton melkzuur produceren op basis van maïs. In dit bedrijf krijgt ADM een meerderheidsbelang. Het bedrijf wordt ondergebracht in de vestiging van ADM in Decatur, waar al een fermentatiefabriek staat.

LG Chem Illinois Biochem

De tweede joint venture heet LG Chem Illinois Biochem, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf een meerderheid in krijgt. Dit bedrijf gaat het melkzuur van GreenWise Lactic gebruiken als grondstof voor de jaarlijkse productie van 75.000 ton polymelkzuur (PLA). PLA is een grondstof voor de productie van plantaardig plastic. LG Chem produceert in Zuid-Korea al bioplastics. ADM en LG Chem zijn de plannen aan het ontwikkelen. In 2023 wordt een definitieve beslissing genomen over de investeringen. Eerst moeten de betrokken autoriteiten nog toestemming geven voor de samenwerking en de fabrieken. Daarna begint de bouw. De bedrijven verwachten dat de productie eind 2025 of begin 2026 van start gaat.

Jaarlijkse groei van 22,7%

Melkzuur wordt toegepast in voedsel, diervoeder, cosmetica en bioplastics. ADM schat de wereldwijde omzet in melkzuur in 2021 op $ 2,9 miljard (€ 2,9 miljard) en verwacht een wereldwijde groei van 8% naar de grondstof. De wereldwijde vraag naar bioplastics en biopolymeren groeit naar verwachting van $ 10,7 miljard (€ 10,6 miljard) in 2021 tot $ 29,7 miljard (€ 29,3 miljard) in 2026. Dat is een jaarlijkse groei van 22,7%.

CEO Juan Luciano van ADM ziet duurzaamheid als een blijvende wereldwijde trend. “Wij helpen met onze divisie BioSolutions mee om aan die vraag te voldoen door de productiecapaciteit van Carbohydrate Solutions aan te passen aan snelgroeiende marktsegmenten met hogere marges.”

CEO Hak Cheol Shin van LG Chem stelt dat de joint ventures met ADM bijdragen aan het oplossen van milieuproblemen, zoals klimaatverandering en afvalplastic. “LG Chem is het eerste Koreaanse bedrijf dat een ​​PLA-fabriek bouwt waarbij de hele keten van grondstof tot eindproduct is geïntegreerd.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin