Doorgaan naar artikel

ADM en Temasek samen in technologie eiwitproductie

ADM start een joint venture in Singapore met Asia Sustainable Foods Platform.

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Beeld van Singapore. - Foto: Misset

Beeld van Singapore. - Foto: Misset

Voedings- en handelsconcern ADM start een joint venture in Singapore met Asia Sustainable Foods Platform (ASFP).

De bedrijven krijgen op termijn elk een belang van 50% in het nieuwe bedrijf, dat zich richt op de verkoop van duurzaam geproduceerd voedsel, zoals beide bedrijven het noemen. Asia Sustainable Foods Platform is een bedrijf van investeringsfonds Temasek.

Nieuwe voedingsmiddelen

Het nieuwe bedrijf heeft nog geen naam. De joint venture gaat technologieën ontwikkelen om nieuwe voedingsmiddelen te kunnen produceren. ADM en ASFP denken daarbij vooral aan het produceren van eiwitten via het fermenteren van plantaardige grondstoffen. Ze gaan deze technologieën leveren aan bedrijven in Zuidoost-Azië en de Pacific, zowel aan start-ups als aan al langer bestaande bedrijven. Die krijgen ook ondersteuning bij het verder verwerken van grondstoffen, laboratoriumdiensten en advisering. De microbiële eiwitten dienen als alternatief voor eiwitten uit vlees en zuivel.

De joint venture wordt gesteund door de Singapore Economic Development Board. ADM werkt al samen met andere bedrijven in de ontwikkeling van plantaardig eiwit, zoals Nature’s Fynd en Air Protein.

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin