Doorgaan naar artikel

ADM gaat samenwerken met kweekvleesbedrijf Eat Just

ADM, één van ’s werelds grootste agrifood-handelshuizen, gaat een samenwerking aan met het bedrijf Eat Just.

Nieuws
Food
Foto: ANP premium

Foto: ANP

In dit artikel

ADM, één van ’s werelds grootste agrifood-handelshuizen, gaat een samenwerking aan met het bedrijf Eat Just. De divisie Good Meat van dit bedrijf ontwikkelt en produceert kweekvlees en mag dit als enige ter wereld commercieel op de markt brengen.

Onderdeel van de overeenkomst is dat ADM gaat helpen bij het optimaliseren van de voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van de dierlijke cellen. “Het is een moderne uitbreiding van wat ADM al tientallen jaren doet in de conventionele veehouderij, door de industrie te voorzien van superieur veevoer, supplementen en andere ingrediënten voor gezondheid en welzijn”, zo schrijven de bedrijven.

Daarnaast zullen de ondernemingen samenwerken aan de productontwikkeling van de kweekvleesproducten, te beginnen met kip. ADM zal zijn kennis inzetten om de smaak, textuur en andere kenmerken van kweekvlees te verbeteren.

Pionier

“ADM is een pionier in de alternatieve eiwitindustrie en onze strategische focus ligt nu op het ontwikkelen van nieuwe technologieën en oplossingen om te voldoen aan de snelgroeiende, wereldwijde vraag naar alternatieve eiwitten”, aldus Leticia Gonçalves, ADM’s president Global Foods. “Kweekvlees speelt hierin een voorname rol en we gaan samenwerken met Good Meat om kweekvleesproducten naar de Singaporese markt en daarbuiten te brengen.”

Opschalen

Hoewel Eat Just het enige bedrijf ter wereld is dat kweekvlees mag verkopen in Singapore, zijn de volumes nog klein. De samenwerking zal Eat Just helpen de productie op te schalen. Volgens de Financial Times zou het bedrijf willen opschalen van nu 1.000 pond (454 kilo) per jaar naar 30 miljoen pond (13,6 miljoen kilo).

ADM is niet het enige agrifood-handelshuis dat zich bezighoudt met kweekvlees. Zo heeft ook Cargill startups in kweekvlees financieel ondersteund.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin