Doorgaan naar artikel

ADM investeert € 28 miljoen in uitbreiding productie probiotica

Agrivoedingsconcern ADM neemt een nieuwe fabriek voor de productie van van probiotica in Spanje in gebruik.

ADM is onder meer actief in oliezaden. - Foto Jan Willem van Vliet premium

ADM is onder meer actief in oliezaden. - Foto Jan Willem van Vliet

Agrivoedingsconcern ADM neemt een nieuwe fabriek voor de productie van probiotica in Spanje in gebruik. Het concern investeerde ruim € 28 miljoen in de productiefaciliteit.

Met de nieuwe locatie vervijfvoudigt ADM zijn productiecapaciteit voor probiotica en postbiotica tot 50 ton per jaar. De fabriek moet ADM in staat stellen de groeiende markten voor deze producten in Europa, de VS en Azië-Pacific te kunnen voorzien.

Het bedrijf verwacht dat zijn klantenbestand op het terrein van voeding en welzijn de komende vijf jaar meer dan verdrievoudigt omdat ‘meer mensen de verbanden tussen het darmmicrobioom en vele aspecten van gezondheid erkennen en op zoek gaan naar producten die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften’, aldus ADM. Het concern stelt dat het ’s werelds eerste fabriek is waar zowel probiotica (bacteriën) als postbiotica (stoffen die door de probiotica geproduceerd worden) gemaakt worden.

Gezondheid en welzijn

ADM investeert fors in het gezondheid- en welzijnsterrein en breidt zijn portfolio op dit gebied telkens uit. In 2021 nam het Deerland Probiotica & Enzymen over. Het concern wil de omzet in deze tak verhogen van ruim $ 500 miljoen in 2022 tot $ 2 miljard binnen tien jaar. “Het microbioom vertegenwoordigt een van onze zes strategische groeiplatforms”, zegt voorzitter en CEO Juan Luciano destijds over de overname van Deerland.

ADM maakte in 2022 een omzet van $ 101,8 miljard. In humane voeding werd een omzet van $ 3,8 miljard gemaakt, in diervoeding een omzet van $ 3,9 miljard. ADM is daarnaast ook actief in onder andere het crushen van oliehoudende zaden, biobrandstoffen, voedingsingrediënten als zetmeel en zoetstoffen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin