Doorgaan naar artikel

ADM koopt ingrediëntenproducent Flavor Infusion

Voedings- en handelsbedrijf ADM koopt Flavor Infusion International.

Flavor Infusion International produceert voedingsingrediënten voor klanten in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, vooral aan drankenproducenten. - Foto: Canva

Flavor Infusion International produceert voedingsingrediënten voor klanten in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, vooral aan drankenproducenten. - Foto: Canva

Voedings- en handelsbedrijf ADM koopt Flavor Infusion International. Dit bedrijf produceert voedingsingrediënten voor klanten in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, vooral aan drankenproducenten.

Het vermarkten van voedingsingrediënten is een belangrijke divisie voor ADM, zegt Vince Macciocchi, directeur van ADM-Nutrition. “De overname van Flavor Infusion geeft ADM nieuwe groeimogelijkheden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Onze Nutrition-divisie realiseert een winstgroei van 15% tot 20% per jaar. Onze smaakstoffen waren een belangrijke motor van dat succes, met een jaarlijkse omzetgroei van meer dan 10%. Deze overname vertegenwoordigt een andere belangrijke aanvulling, aangezien we willen uitbreiden in dit hoogwaardige segment.”

Door de overname krijgt ADM er 60 werknemers bij. Flavor Infusion heeft twee productielocaties, in Panama en in Colombia.

ADM kondigde onlangs aan dat het de winst in de voedingsdivisie wil verdubbelen. ADM heeft drie divisies: landbouwkundige dienstverlening, verwerking van grondstoffen en voedingsproductie. Vooral met voeding verdient ADM de laatste jaren steeds meer geld.

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin