Doorgaan naar artikel

ADM steekt € 277 miljoen in plantaardige eiwitten

ADM trekt $ 300 miljoen (€ 277 miljoen) uit voor de uitbreiding van de productie van soja-eiwitconcentraat.

ADM wil de productie van soja-eiwitconcentraat uitbreiden. Foto: Canva

ADM wil de productie van soja-eiwitconcentraat uitbreiden. Foto: Canva

Internationaal agrifoodconcern ADM trekt $ 300 miljoen (€ 277 miljoen) uit voor de uitbreiding van de productie van soja-eiwitconcentraat.

Het gaat om uitbreiding van de capaciteit van een fabriek in Decatur in de Verenigde Staten. De extrusiecapaciteit zal door de uitbreiding bijna verdubbelen. Volgens ADM springt het daarmee in op de sterk groeiende vraag naar plantaardige eiwitten voor humane voeding. Ook zal het bedrijf in dezelfde plaats een Protein Innovation Center openen. In het innovatiecentrum komen laboratoria, proefkeukens en productiecapaciteit op proefschaal.

Plantaardig eiwitten als ‘belangrijke motor’

De uitbreiding zal naar verwachting begin 2025 gereed zijn. ADM gaat ervan uit dat de vraag naar alternatieve eiwitten voor humane voeding blijft toenemen in de komende jaren. Ook stelt het dat de omzet op dit gebied van ADM sneller is gegroeid dan de industrie. Het ziet de plantaardige eiwitten als ‘een belangrijke motor voor toekomstige groei voor onze nutrition-activiteiten’.

Overname Sojaprotein

ADM nam vorig jaar Sojaprotein, producent van plantaardig eiwit in Servië, over. In de tijd tussen deze overname en de aangekondigde uitbreiding zal het agrifoodconcern de productiecapaciteit voor alternatieve eiwitten nog met ruim 30% verhogen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin