Doorgaan naar artikel

ADM wil winst op voeding verdubbelen

ADM heeft drie divisies: landbouwkundige dienstverlening, verwerking van grondstoffen en voedingsproductie. - Foto: ANP premium

ADM heeft drie divisies: landbouwkundige dienstverlening, verwerking van grondstoffen en voedingsproductie. - Foto: ANP

Voedings- en handelsbedrijf ADM wil de winst in de voedingsdivisie verdubbelen naar $ 1,25 miljard tot $ 1,5 miljard in 2025 (€ 1,1 miljard tot € 1,3 miljard).

De winst voor het hele concern moet in dat jaar liggen op $ 6 tot $ 7 per aandeel. Nu is dat $ 4 tot $ 4,50. Daarnaast wil ADM op termijn voor $ 5 miljard (€ 4,4 miljard) eigen aandelen inkopen. Dat drijft de beurskoers op. Bovendien belooft ADM om 30 tot 40% van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders.

Dat meldde ceo Juan Luciano op de onlangs gehouden investeerdersdag van ADM. De doelstellingen zijn opgenomen in het nieuw strategisch plan voor de komende vijf jaar. Met het oude strategische plan wist ADM de winst al te verhogen van $ 3 naar $ 4 tot $ 4,50 per aandeel. ADM streeft naar een rendement van 10% op het geïnvesteerde kapitaal.

Drie divisies

ADM heeft drie divisies: landbouwkundige dienstverlening, verwerking van grondstoffen en voedingsproductie. Vooral met voeding verdient ADM de laatste jaren steeds meer geld, zegt Luciano. “Ons voedingsbedrijf is goed afgestemd op wereldwijde trends van voedselzekerheid, duurzaamheid, gezondheid en welzijn. Daarom richten we ons op een winst van $ 6,00- $ 7,00 per aandeel tegen 2025. Daarnaast is ADM vastbesloten om toonaangevend te blijven in het CO2-arm maken van onze sector.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin