Doorgaan naar artikel

ADM ziet brood in uitbreiding zetmeelproductie

Food- en agrobedrijf ADM investeert in de productie van zetmeel voor voeding.

Nieuws
Food
Het ADM-logo bij een fabriek in de Verenigde Staten. - Foto: ADM premium

Het ADM-logo bij een fabriek in de Verenigde Staten. - Foto: ADM

Food- en agrobedrijf ADM investeert in de productie van zetmeel voor voeding. De capaciteit van de fabriek in Marshall in de Amerikaanse staat Minnesota wordt fors uitgebreid. ADM verwacht dat het project in de tweede helft van 2023 is afgerond.

Volgens ADM groeit de vraag naar zetmeelproducten voor verwerking in voedingsmiddelen en dranken en voor industriële toepassingen. In 2021 zorgde de zetmeeldivisie van ADM voor een extra omzet van $ 100 miljoen (€ 96 miljoen). Dit jaar komt daar nog eens $ 55 miljoen (€ 53 miljoen) aan extra omzet bij, meldt het concern.

Voldoen aan vraag naar duurzame, plantaardige producten

In 2019 kondigde ADM aan dat de productie van de zoetstof maisfructose-glucose in Marshall langzaam wordt afgebouwd. In plaats daarvan wordt de productiecapaciteit van zetmeel daar voortdurend uitgebreid, zegt Chris Cuddy, directeur van ADM’s Carbohydrate Solutions-activiteiten. “Zo spelen we in op de groeiende vraag naar duurzame producten. In korte tijd daarna is de vraag blijven groeien, zowel voor klanten in voeding en dranken als voor het brede scala aan plantaardige producten die deel uitmaken van ons snelgroeiende BioSolutions-platform. Deze aanzienlijke capaciteitsuitbreiding zal ervoor zorgen dat we kunnen blijven voldoen aan de vraag van onze klanten naar duurzame, plantaardige producten.”

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin