Aflandpool PPA gele uien betaalt € 11,01 per 100 kilo

21-12-2020 | Laatste update op 14-06 | |
Het rooien van gele zaaiuien in Noord-Holland, begin september dit jaar. - Foto: Lex Salverda
Het rooien van gele zaaiuien in Noord-Holland, begin september dit jaar. - Foto: Lex Salverda

De rode aflandpool realiseerde een knappe prijs van € 12,37 per 100 kilo.

De Aflandpool PPA gele uien realiseerde een prijs van € 11,01 per 100 kilo. Dat maakte PPA bekend.

De algemene verwachting was een hoge poolprijs, omdat het verkoopseizoen startte met hoge prijzen, maar vanwege het weer en druk op de aflandmarkt zakte de prijs steeds verder terug. Alleen in week 42 evenaarde de beursnotering de gele aflandpoolprijs van PPA. Door het lastige groeiseizoen was de kwaliteit dit jaar minder dan de voorgaande jaren. Voor elk poolperceel is een juiste bestemming gevonden.

Goed resultaat rode uien

De rode aflandpool realiseerde een knappe prijs van € 12,37 per 100 kilo. Het is voor PPA de eerste maal dat het voor rode uien een aflandpool heeft. Waarvoor ook meer interesse dan vooraf ingeschat. Rode uientelers die hierin participeerden, bleken achteraf daar goed aan gedaan te hebben.

Oogstjaar 2019 is wat rode uien betreft niet bij iedere teler even goed afgelopen. Flinke prijsdalingen en de onzekerheid omtrent het Covid 19-virus resulteerde in weinig vraag naar rode zaaiuien bij de verpakkers.

Voor volgend seizoen is bij PPA, naast de bestaande pooltelers, ook ruimte voor nieuwe telers. Voor zowel de gele- als rode- aflandpool, maar ook voor beiden bewaarpools. PPA Uienpool viert aankomend oogstjaar haar 25-jarige bestaan.

Knuivers
Martijn Knuivers Redacteur
Meer overBeheer