Doorgaan naar artikel

Afrika groeigebied voor Ierse zuivel

Geüpdatet op:
Zuivel
Nieuws
Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

‘’Momenteel richten we ons allemaal op China en Zuid-Oost Azië. Op termijn biedt Afrika echter de beste groeikansen voor de Ierse zuivel.” Dat zegt Conor Mulvihill directeur van de koepelorganisatie Dairy Industry Ireland.

Nigeria

Mulvihill noemt als voorbeeld Nigeria, waar de bevolking in het afgelopen decennium met 50 miljoen is toegenomen naar 200 miljoen mensen. “Om dat in perspectief te plaatsen, dat is of er in die tien jaar een heel Verenigd Koninkrijk in Nigeria bij is gekomen. Ze hebben nog niet dezelfde koopkracht, maar die mensen rijzen net zo op naar de middenklasse als in Zuid-Oost-Azië is gebeurd.”

Sterke groei wereldmarkt

In het algemeen wijst de Ierse zuivelbaas op het feit dat de wereldmarkt nog altijd sterk groeit. “Je hoort veel dat het afgelopen is met zuivel, veganisme groeit en al dat soort dingen. Maar het feit blijft dat de wereldbevolking groeit. In 2010 werd 40 miljoen ton aan zuivelproducten verhandeld, in 2018 was dat met bijna 50% toegenomen en de voorspelling voor 2030 en 2040 is nog meer groei,” zegt Mulvihill. “We zitten in het juiste blok. Dit is wereldwijde zuivelhandel en de Europese Unie is daar de dominante partij in.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin