Afzet blank kalfsvlees groeit

Foto: Ton Kastermans Fotografie
Foto: Ton Kastermans Fotografie

In de vleesafzet van blank kalfsvlees komt weer beweging.

Europees gezien neemt de vraag naar de duurdere onderdelen toe, doordat in veel landen coronaregels rond horecabezoek telkens verder worden versoepeld. Dit zorgt voor hogere prijzen voor blankvlees.

Aan de andere kant neemt de vraag naar goedkopere delen van het voorvlees af, doordat de koude periode nu definitief achter ons is. Ook is het aanbod van blankvleeskalveren nog steeds fors. Er staan nog veel dieren die de leeftijd van 29 weken aantikken. Dat drukt op het moment nog door in de prijs en maakt grotere stap nog niet mogelijk.

Lees verder onder de grafiek.

Slachtleeftijd naar beneden

Doorgaans valt de vraag terug in de zomer, dus er zijn slachterijen veel aan gelegen in de komende weken nog zoveel mogelijk in te lopen op de slachtleeftijden. Hierbij werkt het wellicht in hun voordeel dat er minder kalveren komen. De prijs van Nederlands kalfsvlees is Europees gezien gunstig voor inkopers, wat de afzet ten goede kan komen. De ondertoon in de markt is positief en slachterijen verwachten een verder aantrekkende prijs naar de zomervakantie toe.

Prognose: stabiel tot verdere prijsverhoging.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.