Afzet blankvlees iets stroever

Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

In de blankvleesmarkt loopt het wat stroever dan voorgaande weken.

Slachterijen moeten wat meer moeite doen om het vlees af te zetten. Dat was afgelopen week merkbaar bij de levers. Deze werden wat goedkoper verkocht. Ook staat er wat prijsdruk op het voorvlees. Uiteindelijk liggen de prijzen voor blankvleeskalveren tussen € 3,91 en € 4,06 per kilo, exclusief btw. Dat is gelijk ten opzichte van de week ervoor.

Slachten naar vraag

Het blijft voor de slachterijen een voordeel dat er wat rek in de slachtleeftijden zat. Op het moment zijn de dieren die worden geslacht rond de 28 weken. Nu is het hopen op een aantrekkende markt richting Pasen, begin april. De slachterijen gaan de slachtcapaciteit in maart opvoeren, om de leeftijd van de te slachten dieren niet verder op te laten lopen. Hierin schuilt het gevaar dat de prijzen zakken, want het is een fragiel evenwicht tussen vraag en aanbod. Zeker met het nieuws dat in Frankrijk weer nieuwe maatregelen worden genomen om corona het hoofd te bieden. Dat zal de afzet naar het land zeker niet helpen.

Prognose: moeizaam stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.