Afzet blankvlees steeds moeizamer

Vraag naar kalfsvlees vanuit Europa wordt met de week slechter.

Traditioneel is het vanaf elf november dat slachterijen beginnen met voorbereidingen op de feestdagen en meer kalveren slachten om de vraag in december aan te kunnen. Nu zijn ze met man en macht bezig kalfsvlees te verwaarden, de nadruk te leggen op het goedkopere voorvlees, omdat achtervlees nauwelijks nog afgezet wordt.

Lees verder onder de grafiek.

Vraag telkens kleiner

De vraag naar kalfsvlees vanuit Europa wordt met de week slechter. In Italië legt de overheid meer beperkingen op door een toenemend aantal coronagevallen. Ook in Duitsland is de vraag al een tijdlang compleet weg. In Frankrijk is het iets beter, maar verliest Nederland de concurrentie in de supermarkten. Consumenten kiezen alleen maar Frans kalfsvlees, ondanks een flink hogere prijs. Dat alles maakt het hoogst moeilijk de prijs voor kalfsvlees in de benen te houden. De prijs van kalfsvlees daalt met 10 cent en komt uit tussen € 3,89 en € 3,94 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw. Voor de komende week is het moeilijk te voorspellen welke kant het uitgaat. Alleen het openen van de horeca kan pas echt wat betekenen voor hogere kalfsvleesprijzen.

Prognose: Stabiele tot lagere prijzen.

Bekijk meer marktprijzen vleeskalveren

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.