Doorgaan naar artikel

Afzet kalfsvlees blijft moeizaam

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Voor de tweede week zakt de notering van blankvleeskalveren; dit keer gaat er gemiddeld € 0,05 van de prijs af, zodat de notering uitkomt op een niveau van € 5,38 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Net als voorgaande weken verloopt de afzet van kalfsvlees moeizaam. Dat was al het geval in Zuid-Europa en deze week zijn ook de gevolgen van het naderende Offerfeest voelbaar. Met name de grill-artikelen blijven aan de prijs, maar voorvlees en bijproducten gaan voor minder geld weg.

Het is onzeker of de bodem is bereikt. Gezien het beperkte aanbod en de nog altijd relatief jonge slachtleeftijden, is er in ieder geval weinig aanbodsdruk. Het is de vraag of dat voldoende is om de komende weken de prijs in de benen te houden.

Rosévleeskalveren zakken in prijs

Prijzen van rosévleeskalveren staan nog steeds onder druk. Het gemiddelde niveau voor jong- en oudrosé is nu € 5,02 per kilo geslacht gewicht, inclusief btw. Starters worden een paar euro duurder verkocht.

De wekelijkse prijsstijging van de starters lijkt wat af te vlakken. Deze week komt er € 3,00 per kalf bij, zodat de notering uitkomt op € 393,00 per kalf, af stal. De bovenkant van de markt beweegt zich inmiddels rond € 400 per kalf en het is de vraag of daar de komende weken nog overheen wordt gegaan. Gezien de kostprijs van de kalveren zijn hogere prijzen gewenst, maar in een dalende vleeskalvermarkt steeds moeilijker te verwezenlijken.

Prognose: prijsdruk vleeskalveren, starters stabiliseren.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Snel delen

Afbeelding
René Stevens

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin