Doorgaan naar artikel

Afzet kalfsvlees trekt niet aan

Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

De afzet van kalfsvlees wil niet vlotten. Dat houdt de druk op de prijzen. De kalverprijzen verschillen per slachterij, maar over de vleeshandel is men eensgezind: die kan veel beter.

Met de moeizame afzet van vlees lijkt het aanbod aan rosévleeskalveren al snel te groot. Er moet nog altijd veel vlees de koelhuizen in, omdat er lang niet voor al het vlees direct een afnemer te vinden is. De export naar Zuid-Europa is weliswaar beter dan het was, maar zet nog altijd geen zoden aan de dijk.

Weinig verandering

De notering voor jongrosékalveren loopt uiteen van € 2,70 tot € 2,80 per kilo geslacht gewicht. Er wordt zelfs gemeld dat er dieren boven deze prijzen zijn verkocht. Handelaren houden er rekening mee dat het prijsniveau voorlopig weinig gaat veranderen. De zomermaanden zijn sowieso stroef voor de kalfsvleesmarkt en dat is dit jaar niet anders. Vanaf begin september zou verbetering kunnen optreden.


Prijs startkalveren stabiel

Ook bij de startkalveren is de rek er qua prijsstijging wel een beetje uit. De notering voor deze kalveren blijft staan op € 255 tot € 265 per dier. Het aanbod is niet groot, maar de vraag blijft heel tam en zo lang de rosévleeskalveren niet duurder worden, zal de vraag naar startkalveren ook niet veel beter worden.

Prognose: stabiel met lichte prijsdruk.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin