Afzet rosékalfsvlees valt weg

Foto: ANP
Foto: ANP

De prijsverhogingen van rosékalveren van afgelopen december houden niet lang stand.

Een gehoopte versoepeling van de coronaregels, die al maanden vooruit moet worden geschoven, raakt alsmaar verder uit beeld. Vleesinkopers durven geen bestellingen meer te doen, waardoor slachterijen kalfsvlees moeten invriezen. Zij zullen de komende maanden nog nadrukkelijker de consument opzoeken en proberen kalfsvlees via de kanalen die wel openblijven te verkopen.

Geen eenduidigheid over prijs

Binnen de sector is iedereen het erover eens dat het slecht gaat, maar eenduidigheid over de prijs is er op het moment niet. Want welke prijs er ook genoemd wordt, de kalveren zijn nauwelijks te plaatsen op het moment. De Boerderij-notering zakt met 10 cent tot € 3,20- € 3,30 per kilo, met zicht op een verder zakkende prijs.

Afzet oudrosékalveren even slecht

Ook de afzet van oudrosékalveren verloopt zeer slecht. De prijzen zakten vorige week al met 5 cent. Nu blijven ze prijshoudend, maar door een wegvallende vraag is ook bij deze dieren een verder zakkende prijs zeer realistisch. Starters noteren tot maximaal € 240 per dier.

Prognose: lagere prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.