Afzetvolume uien per week rond 16.000 ton

08-06 | |
Foto: Ruud Ploeg
Foto: Ruud Ploeg

Er zijn tot dusver 1,2 miljoen ton Nederlandse uien afgezet. De eerste helft van het afzetseizoen zijn veel uien weggegaan. In het tweede gedeelte van het seizoen zwakt het volume voorzichtig af.

Per week kabbelt de afzet een beetje voort. In week 20 hebben de Nederlandse exporteurs 16.145 ton uien afgezet. De uien zijn naar 79 verschillende landen gegaan. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het GroentenFruit Huis.

Weekafzet in lijn met voorgaande jaren

De weekafzet loopt qua volume in week 20 in lijn met de voorgaande jaren. Al is het verschil met de voorgaande jaren dat alle vrachten naar Groot-Brittanniƫ sinds het begin van de brexit worden geregistreerd. Elke vracht komt nu op papier te staan, waardoor het geregistreerde volume hoger uitvalt dan voorheen. Wat dat betreft ligt de weekafzet medio mei onder het niveau van voorgaande jaren.

Afzet naar Duitsland

De afzet naar Duitsland is dit seizoen met nog geen 20.000 ton minder dan de voorgaande seizoenen. De voorgaande 2 seizoenen werd in week 28 tot en met 20 respectievelijk 26.169 ton en 29.097 ton afgezet.

Japan

Er zijn ook meer Nederlandse uien in Japan afgezet. Normaliter neemt Japan uien uit Amerika af, maar Amerika had leveringsproblemen door een tegenvallende oogst en moeilijkheden met het transport. Hierdoor is dit seizoen vanaf november tot in mei 2.262 ton naar Japan gegaan. Een jaar eerder werd er nog geen 0,5 ton vanuit Nederland afgezet.

Prijsinformatie over uien vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer