Agco ziet beurskoers flink stijgen

27-07-2020 | |
Trekkers bij het hoofdkantoor van Fendt, een van de Agco-merken, in Marktoberdorf, Duitsland. Analisten verwachten grotere marges voor fabrikanten van landbouwmachines. - Foto: ANP
Trekkers bij het hoofdkantoor van Fendt, een van de Agco-merken, in Marktoberdorf, Duitsland. Analisten verwachten grotere marges voor fabrikanten van landbouwmachines. - Foto: ANP

De beurskoers van machinefabrikant Agco steeg in de afgelopen twee weken met 16,6%.

Ondanks de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten en de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd, waren er onder de agri- en foodbedrijven op de beurs meer forse stijgingen dan dalingen van de beurskoersen.

Ook John Deere en CNH Industrial in de lift

De beurskoers van machinefabrikant Agco steeg in de afgelopen twee weken met 16,6%. Ook de koers van John Deere (+10,2%) en CNH Industrial (+8,4%) zaten in de lift. Opvallend gezien de alarmerende berichten die van de fabrikanten kwamen in verband met de gevolgen van het coronavirus op hun prestaties eerder dit jaar.

Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen in de stijging van de koersen van de machinefabrikanten. Verschillende beursanalisten schrijven over de gunstige ontwikkelingen van deze koersen. Zacks Equity Research geeft voor de aandelen van Agco een sterke ‘koop-aanbeveling’ vanwege de goede koersontwikkeling en de verwachting dat de komende financiële resultaten van het bedrijf gunstig zullen zijn.

Hogere marges voor Agco en John Deere

Een analist van Jefferies geeft de aanbeveling John Deere-aandelen te kopen vanwege de positieve verwachting voor de mechanisatiebranche, met hogere marges voor zowel John Deere als Agco. Daarnaast kwam Agco twee weken geleden met een dividend-aankondiging. Personen die Agco-aandelen hebben op 16 augustus, krijgen een dividend van $ 0,16 per aandeel.

Deze week komt Agco met kwartaalresultaten, evenals CNH Industrial. Dan zal blijken of de positieve houding van de beleggers tegenover de machinefabrikanten terecht is.

Unilever

Ook de aandelenwaarde van Unilever steeg in de afgelopen twee weken, met 9,2%. Het levensmiddelenconcern boekte afgelopen half jaar meer winst en kondigde vorige week tevens aan het merendeel van zijn theedivisie af te splitsen.

Bayer levert in

De koers van chemieconcern Bayer daalde met 4,7%. Daarmee is de aandelenwaarde weer in een dalende lijn terecht gekomen sinds een piek halverwege juni, toen bekend werd dat het bedrijf haar diergeneesmiddelentak mag verkopen. Vorige week deed het gerechtshof in Californië nog uitspraak in een glyfosaat-zaak. Het schadebedrag dat eerder bepaald was, werd verlaagd, maar Bayer werd door het hof wel schuldig bevonden.

Kloosterman


Beheer