Doorgaan naar artikel

Agractie wil kort geding tegen Dier&Recht om campagne

Agractie vindt een campagne van Dier&Recht tegen zuivel te ver gaan. - Foto: ANP premium

Agractie vindt een campagne van Dier&Recht tegen zuivel te ver gaan. - Foto: ANP

Boerenactiegroep Agractie daagt dierenrechtenorganisatie Dier&Recht en hun directeur Frederieke Schouten voor de rechter vanwege hun nieuwste campagne tegen zuivelconsumptie.

De actiegroep vindt dat de uitingen van Dier&Recht te ver gaan en hoopt dat volgende week de rechtszaak al dient.

Oproep om aangifte te doen

Eerder deze week deed de actiegroep een oproep aan boeren om aangifte te doen van smaad en laster. Ze vindt dat dierhouders ‘direct en openbaar’ worden neergezet als veroorzakers van ernstig dierenleed.

Dier&Recht is deze week begonnen met de campagne waar zuivelverpakkingen worden voorzien van foto’s en onderschriften, in eenzelfde stijl als op sigarettenpakjes te vinden is. Daarbij gebruikt de dierenrechtenorganisatie slogans als ‘Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed’ en ‘Melk maakt meer kapot dan je lief is’.

‘Consument voorlichten’

‘Er is altijd het dilemma, moeten we dit ‘ondergaan’, of moeten we terugvechten? Voor ons is de grens bereikt!’, aldus de actiegroep. Agractie vraagt ook nu weer hulp aan hun achterban, in dit geval om de rechtsgang te betalen. Volgens de actiegroep kost de zaak zo’n € 15.000.

Op haar beurt reageerde Frederieke Schouten, directeur van Dier&Recht, eerder deze week dat haar organisatie juist consumenten voorlicht over ‘het dierenleed dat schuilgaat achter de zuivelindustrie’.

Lees ook het commentaar: Buitelende actiegroepen

Lees meer over

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin