Agractie zoekt in Amsterdam het gesprek met burgers

De dag na het boerenprotest op 16 oktober deelden boeren ontbijtjes aan burgers aan. - Foto: ANP - Foto: Robin van Lonkhuijsen
De dag na het boerenprotest op 16 oktober deelden boeren ontbijtjes aan burgers aan. - Foto: ANP

Agractie Nederland wil in Amsterdam in gesprek gaan met burgers en bestuurders. Er is toestemming voor een boerenactiedag op 13 december in de hoofdstad.

Tijdens de actiedag zullen rond de Dam, het Rokin met de aanliggende pleinen zullen behalve 25 trekkers kramen, een podium en springkussens staan.

Impact op boeren en gezinnen duidelijk maken

Agractie wil tijdens de actiedag duidelijk maken wat de impact van het voorgenomen kabinetsbeleid is op boeren en hun gezinnen. Daarnaast vragen de actievoerende boeren aandacht voor de kwaliteit en veiligheid van het Nederlandse voedsel en de Nederlandse agrarische sector. Dit willen de boeren doen door in gesprek te gaan met burgers en bestuurders, met een in Nederland geproduceerd hapje en drankje.

Agractie Nederland nodigt boeren, burgers en bestuurders uit om op 13 december naar hartje Amsterdam te komen en deze actie met elkaar tot een succes te maken.

Lees verder onder het Facebook-bericht

Oproep: kom met de trein

De boerenactiegroep roept geïnteresseerden, in verband met de bereikbaarheid en het ruimtegebrek in het centrum van Amsterdam, op om met de trein te komen. Voor bezoekers met auto is parkeren aan de rand van de stad en van daaruit de metro of tram nemen, het meest praktisch.

Ook leden van Agractie Nederland wordt opgeroepen om, indien men met de trekker wil komen, deze aan de rand van de stad te parkeren.

Beukema
Eric Beukema Redacteur


Beheer