Agrarische export Oekraïne plust 2%

De agrarische export vanuit Oekraïne steeg in de eerste vijf maanden van dit jaar met 2%. De exportwaarde nam toe met 2% tot $ 9,07 miljard (€ 7,96 miljard).

Dat blijkt uit cijfers van het Oekraïense landbouwministerie. De export van zonnebloem-, saffloer- en katoenolie nam in waarde toe met 22,4% ten opzichte van een jaar eerder, graan met 10,3% en de export van gerst nam toe met meer dan 200%.

Aandeel van 6% in de landbouwimport van EU

Uit cijfers van de Europese Commissie blijkt dat Oekraïne in de maanden februari 2019 tot en met januari 2020 € 6,8 miljard aan landbouwgoederen naar de Europese Unie exporteerde. Dat is een aandeel van 6% in de landbouwimport van de EU. Daarmee staat Oekraïne op de vierde plaats van grootste exporteur van landbouwgoederen naar de EU, na het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en de Verenigde Staten.

Biologische producten

De importwaarde in de EU vanuit Oekraïne groeide in dit tijdsbestek met 21%. Vorig jaar werd Oekraïne de tweede grootste exporteur van biologische producten naar de EU. De export in tonnen nam toe met 27% tot 337.860 ton, 10% van de Europese biologische import kwam uit Oekraïne.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.